Το blog του ήχου
Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Galiotos earcare, μέσα από δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις.
Ακοή: Τι είναι το REM;
Η εφαρμογή των συστημάτων REM (Real Ear Measurement) και RECD (Real Ear to Coupler Difference), φροντίζει για να έχουμε μια αξιόπιστη, ακριβή, προσωποποιημένη και μετρήσιμη εφαρμογή ενός ακουστικού βαρηκοΐας.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΠόσο σημαντική είναι η ακοή; – Κωνσταντίνος Χρ. Γαλιώτος, Εμβιοϊατρικός Μηχανικός/ Ακοολογίας [MSc./ MΑu]
Υπολογίζεται διεθνώς πως περισσότερο από το 10% του πληθυσμού εμφανίζει κάποια μορφή βαρηκοΐας, ενώ πολλά εκατομμύρια παιδιά σε σχολική ηλικία παρουσιάζουν βαρηκοΐα ικανή να επηρεάσει την ανάπτυξη της ομιλίας και της εκπαίδευσής τους.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΒαρηκοΐα και συναισθηματικές επιπτώσεις – Θεοδώρα Μπουρνά, κλινική Ακοολόγος
Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ακοή τους δεν αναζητούν μέσα από την σχέση μας μόνο την αντικειμενική λύση αλλά και την ψυχολογική υποστήριξή μας.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚαι οι κωφοί θ’ ακούσουν… – Δρ. Θωμας Νικολοπουλος, ΩΡΛ
Μα είναι δυνατόν; Και όμως ναι. Αυτό που πριν από μερικά χρόνια ήταν ένα ανεκπλήρωτο όνειρο για πολλούς κωφούς συνανθρώπους μας είναι τώρα πραγματικότητα. Τα κοχλιακά εμφυτεύματα κατάφεραν να φέρουν την ιατρική επιστήμη στην πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια υποκατάστασης μιας αίσθησης που χάθηκε ή δεν υπήρξε ποτέ. Τι είναι το…
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΟ Ρόλος Των Επικουρικών Βοηθημάτων Ακοής – Θεοδώρα Μπουρνά, κλινική Ακοολόγος
Ο Ρόλος Των Επικουρικών Βοηθημάτων Ακοής (ALDs = Assistive Listening Devices) Τα ακουστικά βαρηκοΐας εξελίσσονται συνεχώς ώστε να καλύπτουν καλύτερα τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων με προβλήματα ακοής. Είναι όμως γνωστό ότι η επικοινωνία γίνεται προβληματική όταν υπάρχει θόρυβος στο περιβάλλον, όταν η πηγή του ήχου βρίσκεται σε απόσταση και…
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΗ Χρησιμότητα της Ομιλητικής Ακοομετρίας στην Εφαρμογή Ακουστικών – Θεοδώρα Μπουρνά, κλινική Ακοολόγος
Ο στόχος όλων εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο της εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας είναι να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν χάσει, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, την ακοή τους ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές δραστηριότητες τους. Για να πούμε ότι πετύχαμε πρέπει οι ασθενείς μας να ακούνε καλά και…
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑκουστική λειτουργία – Βαρηκοΐα – Δρ. Γεώργιος Γαβαλάς, ΩΡΛ
Η πρώτη αναφορά για την βαρηκοΐα, είναι το 1.600 π.χ. στον πάπυρο Ebers, όπου φαίνεται πως οι Αιγύπτιοι είχαν φτάσει σε υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και διέθεταν μάλιστα και ειδικούς στη βαρηκοΐα. Η ικανότητα του ανθρώπου να ακούει και να καταλαβαίνει τους ήχους και τους συνομιλητές του, προϋποθέτει φυσιολογική λειτουργία του…
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ“Θα σου πω μετά” – Βιβή Μωραΐτη
“Θα σου πω μετά”. “Δεν ήταν κάτι σημαντικό”. “Ήταν της στιγμής”. Φράσεις που εγώ ακούω πολύ συχνά…από μικρή… Τώρα , τις ακούω λιγότερο συχνά, γιατί απλά , όταν δεν καταλαβαίνω κάτι , απλώς , γελάω χωρίς να ξέρω γιατί γελάνε , κάνω μια λυπημένη φάτσα επειδή κάνουν και οι άλλοι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑξιολόγηση και αντιμετώπιση της νεογνικής βαρηκοΐας – Καθηγητής Αριστείδης Αθανασιάδης Σισμάνης, ΩΡΛ
Αθανασιάδης-Σισμάνης Αριστείδης MD, FACS, Κυροδήμος Ευθύμιος Εισαγωγή H ακοή είναι πολύ σημαντική αισθητηριακή λειτουργία, καθοριστική για την ανάπτυξη ομιλίας και λόγου. Στα περισσότερα παιδιά η ομιλία και η γλώσσα αναπτύσσονται εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, με μικρή βοήθεια τις περισσότερες φορές, από τους γονείς ή το άμεσο περιβάλλον. Στα…
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ